Beurs   |   Beleggen   |   Geld Lenen   |   Hypotheken   |   iGuru.NL   |   iGuru.BE   |   Informatie   |   Lastminutes  |   Lening vergelijken   |   Nieuws   |   Rente

Achtergronden »

Bespreek  | Bury Add To 
Geplaatst door: anna 337 dagen geleden
Beursindexen in de ontwikkelde landen doen het behoorlijk goed dankzij de positieve economische vooruitzichten van de wereldeconomie, alsook de indexen in de opkomende economieën presteren sterk. Maar er is één index die er flink wat bovenuit steekt, namelijk de MSCI China index. De index is dit jaar al met 40 procent gestegen en het plafond is nog niet bereikt, aldus analisten.
Er viel dit jaar tot nu toe veel rendement te rapen op de financiële markten, zowel in Europa, de Verenigde Staten van Amerika als in Azië. De grafieken van de indexen in de V.S.A. zien er ontzettend spectaculair uit maar de MSCI China index moet zeker niet onder doen en is wellicht nog aantrekkelijker voor beleggers omwille van de koers-winstverhoudingen.
De MSCI China omvat aandelen van bedrijven uit Hong Kong en het vasteland en wist dit jaar al 40 procent in waarde te stijgen. Zulk koersverloop is natuurlijk niet onopgemerkt gebleven en heeft de aandacht getrokken van grote institutionele beleggers. Deutsche Asset Management heeft zijn licht eens geworpen over deze markt om te zien vanwaar de forse stijging komt en welke richting het nog zal uitgaan in de nabije toekomst.
De stijging op de tabellen en het vertrouwen in de Chinese economie is er gekomen omdat een harde economische landing uitgesloten lijkt te zijn nu de verhouding tussen de yuan en de dollar stabiel is. Voorheen vreesde men dat er veel kapitaal zou verdwijnen uit China richting dollarregio’s maar dat is niet het geval. Verder werd de Chinese hoofdindex ook aantrekkelijker door de toevoeging van A-shares (aandelen van bedrijven op het vasteland) aan de MSCI Emerging Markets index.
Arjen Jonk, hoofd ETF’s van Deutsche Asset Management, benadrukt ook dat de Chinese koers-winstverhouding aantrekkelijker noteert dan de Amerikaanse en Europese. Analisten verwachten dat bedrijven in de Verenigde Staten van Amerika en Europa minder winst zullen maken terwijl de Chinese bedrijven nog marge hebben. Ze verwachten dat Chinese bedrijven volgend jaar gemiddeld 15 procent meer winst zullen maken.
Handelen in ETF’s is een goede manier om zich te begeven op de Chinese aandelenmarkten, tot voor kort was het nog onmogelijk om als bv. Europeaan of Amerikaan om A-shares in te slaan. Jonk bemerkt dat de interesse vanuit Europa en de V.S.A. steeds groter wordt en dus voorspelt hij dat Chinese fondsen en aandelen volgend jaar nog een stukje kunnen doorstijgen.
Bronnen: Beursduivel
Foto: 5477687 – Pixabay

Wie stemden er op dit nieuwsbericht?

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om te reageren of registreer hier.