Beurs   |   Beleggen   |   Geld Lenen   |   Hypotheken   |   iGuru.NL   |   iGuru.BE   |   Informatie   |   Lastminutes  |   Lening vergelijken   |   Nieuws   |   Rente

Achtergronden »

Bespreek  | Bury Add To 
Geplaatst door: anna 2816 dagen geleden
Vandaag werd bekend dat de hoogste autoriteit van het departement van defensie -onder druk- zijn ontslag heeft ingediend. Minister van defensie Chuck Hagel liet vandaag weten dat hij zijn taken blijft vervullen tot een nieuwe minister is aangesteld. Obama prees publiekelijk de man Hagel die als oorlogsveteraan weet hoe het is om in het veld te staan. Maar klaarblijkelijk voldeed hij niet aan de eisen die Obama aan een defensie minister stelt.
Vele hooggeplaatste militairen zijn van hun post gehaald en nu blijkt ook Hagel’s positie niet onschendbaar. Het is ongekend hoeveel personeel de afgelopen jaren binnen het militaire complex in Amerika vervangen of ontslagen is. Het is dan ook een goede vraag waarom het militaire apparaat van de Verenigde Staten zo’n drang naar vernieuwing heeft.
Amerika-Wake-Up berichtte in 2013 over 197 Senior Military Commanders die in 5 jaar tijd vervangen werden. Ook verschillende generaals zijn daarbij niet gespaard. Een gepensioneerde generaal vertelde in anonimiteit dat men de inkrimping van het militaire complex de afgelopen jaren heeft benut om op een gemakkelijke wijze af te komen van die mensen die het niet met de gevestigde visie eens zijn.
De New York Times zegt dat uit de beslissing om Hagel te verwijderen kan blijken dat Obama wilt laten zien dat hij de kritiek, die geuit is aangaande gestuntel in verschillende nationale issues zoals de Ebola crisis en de dreiging van IS, serieus heeft genomen. Maar Hagel kan niet compleet verantwoordelijk worden gehouden voor bepaalde acties. Obama heeft er op gestaan dat het buitenlands beleid binnen de muren van het Witte Huis werd bepaald. Dit betekende dat agentschappen als het Pentagon en het staats departement buiten spel werden gezet. Hagel heeft nooit deelgenomen aan de besprekingen die binnen het Witte Huis over deze issues hebben plaatsgevonden. Het ligt meer voor de hand om iemand binnen de muren hiervoor verantwoordelijk te stellen dan dat iemand daarbuiten daarvoor moet boeten, aldus VOX.
Frappant detail is dat de nieuwe minister van Defensie goedgekeurd zal moeten worden door de senaats commissie Armed Forces die wordt geleid door Obama’s oud tegenstander John McCain. Het zal nog lastig worden om een geschikte kandidaat te weten te strikken, die past bij de opvattingen in het witte huis, voor de op te vullen functie van defensie minister. Of zal de scheidingslijn tussen blauw en rood, democraat en republikein, kleiner zijn dan dat de kiezer voor ogen wordt gehouden?
Bronnen: NY Times, Investors.com, BenSwann, ABC News, VOX

Wie stemden er op dit nieuwsbericht?

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om te reageren of registreer hier.