Beurs   |   Beleggen   |   Geld Lenen   |   Hypotheken   |   iGuru.NL   |   iGuru.BE   |   Informatie   |   Lastminutes  |   Lening vergelijken   |   Nieuws   |   Rente

Achtergronden »

Bespreek  | Bury Add To 
Geplaatst door: anna 1167 dagen geleden
Wederom is er een bitcoin aanbieder die zijn activiteiten weet te combineren met goud. Anthem Vault Inc. wist $3,2 miljoen aan te trekken voor de lancering van HayekGold – een wereldwijd te gebruiken digitaal betalingsplatform met goud als basis. Een door goud gedekte digitale valuta (Hayek) ondersteund door 1 gram goud dat verzekerd in een kluis in Utah opgeslagen ligt.
“Cash geld wordt nog steeds als gemakkelijkste ruilmiddel gezien maar HayekGold elimineert dat voordeel. Hierdoor kunnen individuen zelf beslissen wat zij de veiligste manier vinden om hun activa te beheren ” aldus Blanchard – oprichter en CEO van de onderneming. Simpel, snel en veilig noemt hij zijn geesteskind. Het gebruikersgemak is door de bitcoin technologie gewaarborgd en de gouddekking zorgt ervoor dat de waarde gegarandeerd is.
Daarnaast schieten digitale goudgedekte betalingsplatforms als paddenstoelen uit de grond met BitGold als best gefinancierde dienst. Bij Bitgold wordt goud gebruikt als “gewone” valuta. Met de ondertekening van hun dienst kunnen klanten goud – dat wordt opgeslagen in kluizen over de hele wereld – kopen en gebruiken via een rekening dat gelijk staat aan een normale bankrekening. Een debetkaart voor haar klanten wordt op korte termijn verwacht.
Betalingsmogelijkheden blijven groeien en steeds meer mensen kiezen ervoor – of worden vriendelijk gedwongen – om niet met cash te betalen. Ook Apple Pay is hard op weg om de digitale betalingsruimte over te nemen. Met Apple Pay kan een creditcard of pinpas geladen worden op de telefoon waarmee via een scanner betalingen kunnen worden verricht. Canadees financieel auteur en schuldexpert Gail Vaz-Oxlade is niet per se enthousiast over de nieuwste ontwikkelingen.
Het is volgens haar bewezen dat wanneer mensen niet fysiek het geld uit hun portemonnee zien verdwijnen het psychologisch gezien voor de hand ligt dat een persoon zichzelf gemakkelijker voor de gek kan houden. Uitgaven lijken dan minder te zijn dan daadwerkelijk het geval is. Een gevaarlijke ontwikkeling in deze schuld gedreven maatschappij om meer en meer in schulden te geraken.
Uit een enquête van de Bank of Canada bleek dat minder dan de helft van de betalingstransacties met contant geld wordt voldaan. Ook bleek dat bijna een derde van de transacties gedaan wordt via een creditcard. Vaz-Oxlade zegt dat het daarom van cruciaal belang is dat toekomstige generaties beter opgeleid moeten worden om beter om te gaan met geld.
Cash geld zal steeds minder belangrijk worden en andere betalingsopties zullen zich blijven ontwikkelen. Het verschil tussen krediet en eigen geld wordt daardoor steeds meer vertroebeld. Een goed punt wanneer gekeken naar de creditcard van Apple Pay maar op de goudgedekte debetkaart valt in dat opzicht weinig aan te merken.
Bronnen: CBC, Market Watch

Wie stemden er op dit nieuwsbericht?

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om te reageren of registreer hier.