Beurs   |   Beleggen   |   Geld Lenen   |   Hypotheken   |   iGuru.NL   |   iGuru.BE   |   Informatie   |   Lastminutes  |   Lening vergelijken   |   Nieuws   |   Rente

Achtergronden »

Bespreek  | Bury Add To 
Geplaatst door: anna 782 dagen geleden
Wie de Brusselse beurs opvolgt zal afgelopen week de opmerkelijke bewegingen van het aandeel Option wel gezien hebben. Dat heeft alles te maken met de verkoop van pas overgenomen bedrijven en de geringe overlevingskansen van de onderneming. Tussen het hoogste en laagste peil van de week zat maar liefst meer dan 43 procent en de koers kende de nodige bokkensprongen.
Option is een Belgisch technologiebedrijf dat vooral bekend is voor haar ‘Cloudgate’ toepassing. Zij ontwikkelen een systeem binnen het gebied van ‘Internet of Things’ om apparaten via ‘de cloud’ met elkaar te connecteren.
Het bedrijf zit echter in zware financiële moeilijkheden. Verschillende injecties van onder meer Marc Coucke mochten niet baten.
Afgelopen week verkochten ze twee pas overgenomen bedrijfjes: Public Lighting en Innolumis Public Lighting. Ze hadden duidelijk geld nodig om verder te kunnen!
Toezichthouder FSMA nam geen genoegen met de berichtgeving zonder verdere financiële details. In een later persbericht, eveneens op dinsdag werd een netto verkoopprijs gemeld van 300 000 euro. Option zei daarbij met het geld de continuïteit tot midden februari te kunnen waarborgen.
Het bedrijf wil zich vooral weer gaan focussen op de kernactiviteiten, met name Cloudgate.
CEO Jan Callewaert, die aftrad als bestuursvoorzitter om zich volledig op het dagelijks bestuur te kunnen focussen, blijft positief:
De overeenkomst laat Option toe om zich te focussen op haar kern competenties. Via diverse contacten die ik de afgelopen maanden gehad heb met klanten en vele andere bedrijven is het glashelder dat Option’s sterktes, haar unieke reputatie en waarvoor we wereldwijd erkenning krijgen, liggen bij draadloze connectiviteit – in de wereld van het Industriële Internet der Dingen vertaald in CloudGate oplossingen – en bij haar engineering diensten. Deze 2 activiteiten zijn de fundamenten van het toekomstig succes van ons bedrijf.
Het bedrijf is op de beurs momenteel geen 11 miljoen meer waard. Het aandeel noteert op 11 eurocent. Vrijdag sprong het aandeel dan wel 22 procent hoger. Over de gehele week ging er 21 procent van de waarde af.
KBC Securities was bijzonder hard in een reactie op het nieuws. Volgens het beurshuis blijven beleggers maar beter weg van het aandeel. Het koersdoel werd trouwens verlaagd naar 5 eurocent met uiteraard een overtuigd verkoopadvies.
Analist Guy Sips stelde zich vragen bij de overlevingskansen van het bedrijf.
Mogelijks zal binnenkort het belang van aandeelhouders nog verwateren wanneer obligaties van onder andere Marc Coucke zullen omgezet worden in aandelen.
Foto: Belga

Wie stemden er op dit nieuwsbericht?

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om te reageren of registreer hier.