Beurs   |   Beleggen   |   Geld Lenen   |   Hypotheken   |   iGuru.NL   |   iGuru.BE   |   Informatie   |   Lastminutes  |   Lening vergelijken   |   Nieuws   |   Rente

Achtergronden »

Bespreek  | Bury Add To 
Geplaatst door: anna 732 dagen geleden
Wie zich goed positioneerde voor de overwinning van Donald Trump zit nu al op een mooie winst. Dat terwijl de nieuwe president nog helemaal geen actie heeft ondernomen. Maar zijn Tweets en de reactie van de markten daarop beloven een spektakel eens Trump in het witte huis zit.
David Einhorn is alvast voorbereid om in te spelen op alle veranderingen die de Amerikaanse economie te wachten staat.
In zijn laatste brief aan beleggers in zijn hefboomfondsen, doet hij uit de doeken welke veranderingen hij verwacht en hoe hij daarvan denkt te zullen profiteren.
Trump belooft heel wat stimulus: in de vorm van lagere vennootschapsbelasting, infrastructuurwerken en militaire uitgaven. Einhorn denkt dat de plannen zullen doorgaan en de Amerikaanse economie een serieuze boost zal krijgen.
Dat zal volgens Einhorn inflatie en een krapte op de arbeidsmarkt veroorzaken. Met als gevolg: hogere interestvoeten.
Maar in tegenstelling tot vele anderen denkt de hefboommanager dat dit positief is voor de economie. Het zou namelijk meer rendement opleveren voor de spaarders die dat vervolgens zullen spenderen.
“We geloven dat een stijging van de interestvoet van, laat ons zeggen 0,5 à 2 procent, broodnodig inkomen zal opleveren voor spaarders zonder een grote invloed te hebben op investeringsbeslissingen van bedrijven.”, zo schrijft de beursgoeroe.
Einhorn geeft enkele heel specifieke beleggingen om op deze economische aardverschuiving in te spelen:
Aandelen met een lage K/W die belastingen betalen in de VS
Om te kunnen profiteren van de lagere vennootschapsbelasting, moet je natuurlijk wel belastingen betalen. AMERCO, CC, Dillard’s en DSW betalen al hun belastingen in de VS en hebben gezonde winstcijfers.
Apple
Het bedrijf zal enorm voordeel halen uit de repatriatie van buitenlandse winsten die momenteel in Ierland geparkeerd staan. Ook betaalt het bedrijf relatief hoge belastingen in de VS in vergelijking met andere technologiespelers.
GM
Een groeiende economie die jobs oplevert en meer rendement voor spaarders: dat doet de consument meer auto’s kopen volgens Einhorn. Bovendien valt GM onder de categorie van bedrijven met een lage K/W en betaalt het belastingen in de VS.
Short ‘zeepbelaandelen’
Gehypte aandelen hebben meestal geen winst, waardoor ze niet zullen profiteren van de lagere belastingen. Bovendien zal een groeiende economie meer opties bieden voor beleggers die elders meer waarde vinden.
Een voorbeeld is Netflix: de groei valt stil, het kan slachtoffer worden van nieuwe regels wat betreft internetneutraliteit, lijdt enorme verliezen en de Amerikaanse divisie is enkel winstgevend om wille van cratieve boekhoudtrucs.
Short schalie-olie
Ondanks de mooie Powerpointpresentaties is deze sector enorm verlieslatend. “De ‘drill-baby-drill’ attitude van president Trump zal leiden tot nog meer verlieslatende investeringen.”, zo schrijft Einhorn. De extra olie die daardoor opgepompt wordt zal nog meer druk zetten op de olieprijs wat de situatie nog erger maakt.
Short Caterpillar
Elke keer Trump infrastructuurwerken vermeldt schiet dit aandeel omhoog. En hoewel het bedrijf inderdaad machines verkoopt voor dit segment, is het verantwoordelijk voor slechts een klein deel van haar omzet.
Het bedrijf is vooral gefocust op mijnbouw en energie en die cyclus is over zijn hoogtepunt heen zo denkt Einhorn. Bovendien noteert het bedrijf aan een verwachte koers/winst van 33!
Het zijn heel concrete aandelentips van de befaamde hedgefundmanager. Tips die logisch lijken en we gemakkelijk kunnen opnemen in onze portefeuille.
Bron: ZH
Foto: Gage Skidmore

Wie stemden er op dit nieuwsbericht?

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om te reageren of registreer hier.