Beurs   |   Beleggen   |   Geld Lenen   |   Hypotheken   |   iGuru.NL   |   iGuru.BE   |   Informatie   |   Lastminutes  |   Lening vergelijken   |   Nieuws   |   Rente

Achtergronden »

Bespreek  | Bury Add To 
Geplaatst door: anna 1303 dagen geleden
In zijn relatief korte geschiedenis weet Bitcoin en de blockchain technologie aardig wat mensen te boeien. In eerste instantie leek het een bedreiging voor het traditionele financiële systeem. Het is dan ook begrijpelijk dat banken reageerden met scherpe kritieken. Maar hoewel grote financiële instellingen het er over eens zijn dat Bitcoin gedoemd is om te mislukken als munt geloven steeds meer mensen in de voordelen van de blockchain technologie dat achter het concept van de Bitcoin staat. De volgende 5 grootbanken tonen in ieder geval een meer dan gemiddelde interesse:
BNP Paribas kijkt naar verluidt naar de mogelijkheid om Bitcoin toe te voegen aan één van zijn currency funds. In een publicatie van analist Johann Palychata van BNP Paribas merkte hij op dat de blockchain ofwel zou kunnen leiden tot een “totale ontwrichting” van de wereldhandel of juist het tegenovergestelde: een verbetering in de manier waarop er handel wordt gedreven.
Citigroup’s Ken Moore – hoofd van Citi Innovation Labs – wist de International Business Times te vertellen dat de bank al enkele jaren bezig is met de blockchain technologie. De bank heeft ondertussen drie blockchains gebouwd en is bezig zijn eigen cryptogeld te testen: de Citicoin.
Eerder dit jaar kondigde de Zwitserse zakenbank UBS de opening van een technologisch onderzoekslab gericht op de blockchain in een van de belangrijkste financiële districten van Londen. UBS wil proberen om de kloof tussen de bank en FinTech te slechten om te bepalen hoe de traditionele banken door middel van innovatie in technologie kunnen groeien.
Vorige maand onthulde de Britse bank Barclays dat zij plannen heeft om de bitcoin technologie te testen na een eerdere overeenkomst met Safello – een Bitcoin exchange in Zweden. Ook zij wilt onderzoeken hoe de blockchain technologie de financiële sector zou kunnen versterken. Barclays heeft in het verleden al crypto bedrijven weten te ondersteunen. In maart van dit jaar accepteerde de bank 3 startups die werken aan blockchain gerelateerde projecten.
Ook het Spaanse Santander Bank is al geruime tijd in de weer met de blockchain technologie. In een rapport van Santander InnoVentures – het durfkapitaalfonds van de bank – gaven Oliver Wyman en Anthemis Group zelfs aan dat blockchain technologieën in 2022 kosten in infrastructuur zou kunnen verlagen met $15 tot $20 miljard per jaar. Mariano Belinky, managing director bij Santander InnoVentures zei:
“We shouldn’t be focused on the adoption of a digital currency. The underlying technology is a powerful one and I think that we will see adoption of that technology much sooner.”
Daarmee wordt de huidige consensus in de bankenwereld prachtig verwoord. De Bitcoin zal misschien geen blijver zijn maar de blockchain lijkt een lieveling te worden.
Bron: Coindesk

Wie stemden er op dit nieuwsbericht?

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om te reageren of registreer hier.