Beurs   |   Beleggen   |   Geld Lenen   |   Hypotheken   |   iGuru.NL   |   iGuru.BE   |   Informatie   |   Lastminutes  |   Lening vergelijken   |   Nieuws   |   Rente

Achtergronden »

Bespreek  | Bury Add To 
Geplaatst door: anna 1022 dagen geleden
Elon Musk stelde gisteravond laat (voor ons 5u.30 vanmorgen) de nieuwe Tesla-wagen voor, ‘Model 3′. Het moet zorgen voor dé cashflow en een rooskleurige toekomst bij het verlieslatende maar enorm populaire bedrijf.
De nieuwe wagen spreekt met 35 000 dollar een ander en breder publiek aan dan wat we gewoon zijn van Tesla. Andere wagens zoals de Model S of Model X kosten minstens dubbel zo veel.
Tijdens de presentatie wist CEO en oprichter Musk te melden dat er al 115 000 bestellingen waren geplaatst, en dat in slechts 24 uur tijd. De Model 3 is bepalend voor het techbedrijf uit Silicon Valley en als het zo verder gaat zal het positief uitdraaien!
Tesla en haar oprichter hebben een stevige reputatie wat betreft design en innovatie. De nieuwe wagen beantwoordt daar op het eerste zicht zeker aan. Met een bereik van 345 kilometer voor die prijs zijn ze de concurrenten alvast voor.
Deze laatsten rusten echter niet op hun lauweren. Ze komen gevaarlijk dichtbij met auto’s als de Chevrolet Bolt van GM, de Volkswagen E-Golf SE, BMW i3, …
De voorsprong op vlak van batterijen wil Musk aanhouden met de grote fabriek in Nevada, een samenwerking met expert Panasonic. Daar produceert het bedrijf ook de zogenaamde ‘Powerwall’, een grote thuisbatterij voor het opslagen van elektriciteit (van zonnepanelen).
Op de website van de elektrische autobouwer lezen we het volgende :
In samenwerking met Panasonic en andere strategische partners, zal de gigafabriek batterijen produceren tegen aanzienlijk minder kosten met behulp van schaalvoordelen, innovatieve productie, vermindering van afval en de eenvoudige optimalisatie van het onderbrengen van het grootste deel van het productieproces onder één dak.
De eerste ‘goedkope’ Tesla zal maar pas in 2017 kunnen geleverd worden, als het bedrijf zich aan de deadline kan houden want in het verleden zorgde dat nogal eens voor problemen. In Europa moeten we tot begin 2018 wachten. Zoals hierboven vermeld is de interesse desondanks al enorm groot en werden er reeds massaal bestellingen geplaatst.
Het aandeel van Tesla is vooral gebouwd op toekomstverwachtingen. De grote winsten zullen niet komen van de exclusieve wagens die momenteel al op de baan zijn maar van deze betaalbare variant. Bij een succesverhaal wil Musk de productie verhogen tot 500 000 wagens per jaar.
bronnen :
http://standaard.be
http://standaard.be
https://www.teslamotors.com
http://www.bloomberg.com
foto : Reuters
Het bericht Dit is dé toekomst van Tesla! verscheen eerst op Beurs.com.

Wie stemden er op dit nieuwsbericht?

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om te reageren of registreer hier.