Beurs   |   Beleggen   |   Geld Lenen   |   Hypotheken   |   iGuru.NL   |   iGuru.BE   |   Informatie   |   Lastminutes  |   Lening vergelijken   |   Nieuws   |   Rente

Achtergronden »

Bespreek  | Bury Add To 
Geplaatst door: anna 381 dagen geleden
Wil je de koers van je aandeel doen stijgen, dan is communicatie met de aandeelhouders heel belangrijk. Enkele goedgeplaatste woorden in een persbericht of kwartaalrapport kan wonderen doen.
Al wat nodig was eind jaren ‘9O was “.com” in de naam van een bedrijf. Nadien was er een periode waarin blindelings aandelen gekocht werden die “China” in hun naam hadden.
Anno 2017 is alles wat naar bitcoin en andere digitale munten ruikt goed om de aandacht van massa’s speculanten te trekken.
Neem Overstock.com bijvoorbeeld. Het aandeel van de webshop steeg met 22% sinds het vorige week aankondigde dat het een handelsplatform zal lanceren voor cryptomunten.
Een dag later steeg Goldmoney met 15% toen bekend werd dat de goudhandelaar ook bitcoin en ether gaat verkopen.
Ze hebben ruim hun tijd genomen! Vijf jaar geleden al praatte medeoprichter James Turk over bitcoin.
Waar destijds bitcoin nog taboe was voor gevestigde bedrijven, is dat nu totaal omgekeerd. Cryptomunten zijn in de mode, ze gewoon vermelden trekt de aandacht van duizenden potentiƫle investeerders.
Nvidia is een ander voorbeeld. Hun hardware wordt gebruikt voor het beveiligen van het bitcoinnetwerk. Het aandeel steeg de voorbije 12 maanden met 160%, allemaal dankzij de cryptozeepbel!
Maar of je een product hebt of niet maakt zelfs niet veel meer uit.
‘Monaco’ bijvoorbeeld is een crypto-token dat inzette op een deal met Visa. Die viel in duigen, maar de marktwaarde van alle ‘Monaco’ in circulatie bedraagt nog steeds $70 miljoen.
Zelfs Paris Hilton lanceerde recent haar eigen crypto-token!
Met steeds meer bedrijven die actief zijn in deze sector (beursgenoteerd of niet) is het zoeken naar kwaliteit.
Iedereen wil investeren in de volgende Amazon of Facebook en hoopt de volgende MySpace te vermijden.
Dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan!
Investeren in beursgenoteerde bedrijven kan de risico’s verlagen:
“Voor beleggers die bitcoin of ether te risicovol vinden kan het kopen van aandelen in beursgenoteerde bedrijven actief in de sector een alternatief zijn.”, aldus analist Lisa Ellis.
“Het is zoals gokken op pikhouwelen tijdens een goldrush. Het is een veilige en lucratieve activiteit, daarom zijn mensen enthousiast over deze bedrijven. Het zijn enablers, ze leveren oplossingen voor de zwakke schakels in het cryptosysteem.”
Bovendien kan niet zomaar iedereen rechtstreeks bitcoin kopen. Om wille van technische beperkingen of regels in verband met bewaring die moeten gevolgd worden.
Maar een aandeel daar heeft bijna iedereen toegang toe en begrijpen veel meer mensen.
Na de beperkingen die regulatoren oplegden aan crypto-tokens zou het kunnen dat veel mensen nu hun geluk op de beurs proberen. Om aandacht van die beleggers te trekken zullen we waarschijnlijk steeds meer beursgenoteerde bedrijven bitcoin zien vermelden.
Bron: Bloomberg
Foto: Taro Taylor

Wie stemden er op dit nieuwsbericht?

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om te reageren of registreer hier.