Beurs   |   Beleggen   |   Geld Lenen   |   Hypotheken   |   iGuru.NL   |   iGuru.BE   |   Informatie   |   Lastminutes  |   Lening vergelijken   |   Nieuws   |   Rente

Achtergronden »

Bespreek  | Bury Add To 
Geplaatst door: anna 1316 dagen geleden
In de nasleep van de aanval in Parijs beloofden wereldleiders om inspanningen te verdubbelen om IS in de kiem te smoren, door zich te richten op de financiering en de beweging over de grens van buitenlandse extremisten.
In een verklaring gewijd aan de aanpak van terroristische dreiging, gaven de G20 leiders aan te pleiten voor een betere coördinatie en uitwisseling van informatie. Dit om financiering stop te zetten en een meer integrale aanpak te bewerkstelligen om de voorwaarden voor terrorisme te doen laten slinken.
De G-20 zal aandringen op een snellere uitvoering van de Financial Action Task Force, wat inhoudt dat het verzenden van geld door individuen aan groepen zoals de IS moet stoppen. Ook het aanpakken van de zwarte markt voor olie is een sleutel tot de financiering van IS. Leiders zijn ook van plan om te voorkomen dat terroristen technologieën en communicatiemiddelen inzetten die tot terroristische daden aanzetten.
“It should be our aim to coordinate our action against Da’esh and co-operation between us and Russia is a crucial one” zei EU President Donald Tusk. President Putin was het daarmee eens maar gaf ook aan dat IS gefinancierd wordt door zo’n 40 landen, waaronder G20 leden:
“I provided examples based on our data on the financing of different Islamic State (IS, formerly ISIS/ISIL) units by private individuals. This money, as we have established, comes from 40 countries and, there are some of the G20 members among them. I’ve also shown our colleagues photos taken from space and from aircraft which clearly demonstrate the scale of the illegal trade in oil and petroleum products”
Ook wees Putin op de houding van Washington:
“We need to organize work specifically concentrated on the prevention of terrorist attacks and tackling terrorism on a global scale. We offered to cooperate in anti-IS efforts. Unfortunately, our American partners refused. They just sent a written note and it says: ‘we reject your offer’. But life is always evolving and at a very fast pace, often teaching us lessons. And I think that now the realization that an effective fight can only be staged together is coming to everybody”
Aan de andere kant was het apart dat Putin aangaf dat het nu niet het juiste moment is om te proberen erachter te komen welke landen IS financieren. Reden zou zijn omdat dit ineffectief zou zijn, de gezamenlijke internationale inspanning die nu nodig is tegen de terroristische groepering is belangrijker. Een aparte boodschap aangezien daarmee het probleem juist niet wordt aangepakt.
De Minister President van India Narendra Modi was eigenlijk het duidelijkst in zijn verwoordingen en wellicht het verstandigste: “Laat de terroristen verhongeren“. De enkele juiste wijze om IS direct aan te pakken is om de financiering compleet plat te leggen.
Modi gaf op zondag – toen hij sprak tot leiders van de BRICS – aan dat de G20 een uitgebreide wereldwijde strategie voor moet bereiden om de financiering, levering- en communicatiekanalen van IS af te snijden.
Bronnen: Bloomberg, Asian News Channel, Russia Today

Wie stemden er op dit nieuwsbericht?

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om te reageren of registreer hier.