Beurs   |   Beleggen   |   Geld Lenen   |   Hypotheken   |   iGuru.NL   |   iGuru.BE   |   Informatie   |   Lastminutes  |   Lening vergelijken   |   Nieuws   |   Rente

Achtergronden »

Bespreek  | Bury Add To 
Geplaatst door: anna 2103 dagen geleden
Waar de Europese leiders er omtrent het Griekse probleem niet uit geraken wat de mogelijke oplossingen zijn, zijn ze het wel eens geworden over een andere kwestie. Dit omtrent het inschakelen van humanitaire hulp voor Griekenland, een nieuw dieptepunt in een ooit ontwikkeld land.
Afgaande op steeds kleinere wordende kans op een nieuw steunpakket voor Griekenland is de nood aan het humanitaire hulp zodanig urgent geworden dat Griekenland beschouwd wordt als een derdewereldland op het gebied van noden. Dit gaande van tekorten aan medicatie tot het verstrekken van effectieve voedselrantsoenen.
Waar er vermoedelijk zondagnacht knopen zullen doorgehakt worden omtrent het wel of niet verstrekken van financiële hulp door de aanwezige Europese leiders lijkt de humanitaire catastrofe nu reeds haar grenzen bereikt te hebben. Dit mede door het reeds jarenlange bespaartraject op een slecht onderbouwd sociaal systeem.
“We hebben nood aan humanitaire hulp ongeacht wat er zal gebeuren. De Grieken willen de Eurozone verlaten, we mogen hen dan ook niet laten vallen”. Dit aldus EU commissaris voor Economische Zaken Pierre Moscovici.
De Europese Unie bereid diverse scenario’s voor humanitaire hulp voor. Dit zowel bij het eventuele verlaten van de eurozone als bij een nieuw hulppakket volgens Europees Voorzitter Juncker.
Een andere reden voor het voorbereiden van de humanitaire hulp is de grote steun die deze piste geniet vanuit de andere Europese landen. Waar een nieuw hulppakket niet meer te verkopen is bij de grootste sponsor Duitsland is deze piste wel uitvoerbaar.
“As much as we may be annoyed with the Greek government, we can’t let people there suffer” (Sigmar Gabriel, Duits vice voorzitter)
Beperking besmettingsgevaar
Met het verstrekken van eventuele humanitaire hulp in Griekenland is het tevens mogelijk om de naburige landen Roemenië en Bulgarije gedeeltelijk te ontlasten. Deze landen zijn eveneens hard geraakt door de crisis in Griekenland waarbij de eigen bevolking al decennia lang in armoede leeft.
Ook voor de diverse financiële instellingen in buurlanden van Griekenland die in grotere mate afhankelijk zijn door onderlinge relaties is enkel hulp welkom. De Europese Centrale Bank is volop voorbereid om deze banken te ondersteunen om een verdere besmetting van het Griekse probleem in te kunnen dijken.
De symbolische waarde bij het verstrekken van eventuele hulp is een druppel op een hete plaat, echter elke druppel lijkt welkom voor de Griekse bevolking die nu de rekening moet betalen voor de decennia lange corruptie.
Bronnen:
http://www.bloomberg.com
 
 
 
 

Wie stemden er op dit nieuwsbericht?

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om te reageren of registreer hier.