Beurs   |   Beleggen   |   Geld Lenen   |   Hypotheken   |   iGuru.NL   |   iGuru.BE   |   Informatie   |   Lastminutes  |   Lening vergelijken   |   Nieuws   |   Rente

Achtergronden »

Bespreek  | Bury Add To 
Geplaatst door: anna 1561 dagen geleden
TR. Aandelen uit de VS zijn minder populair. Als we een vergelijking maken tussen het rendement op de Europese beurzen en Wall Street voor dit jaar, merken we een groot verschil. Waar de grote Europese indices als de BEL20, AEX, CAC40 of DAX vaak een winst van meer dan 10% boekten, ging de Dow Jones achteruit. De NASDAQ behaalde een klein positief resultaat.
Dit alles is echter wel volledig volgens verwachting verlopen! Analisten en beursstrategen waarschuwden een hele tijd terug al voor de hoge waarderingen van Amerikaanse aandelen en de vrij goedkope Europese markten. De Amerikaanse economie doet het intussen veel beter dan de Europese, het herstel is zeer duidelijk merkbaar. De positieve signalen en winstverwachtingen zitten in de koersen verrekend, de Federal Reserve heeft de QE afgebouwd en zal stilaan ook de rente gaan optrekken.
In Europa moet het grote economische herstel nog komen, de bedrijfswinsten gaan er stilaan op vooruit. De Europese Centrale Bank zal wel nog enige tijd zoet zijn wat stimulus betreft en zal waarschijnlijk nog meer doen. Nog niet alles zit hier in de koersen verwerkt.
Grote (hedge)fondsbeheerders in Amerika zijn ook van mening dat het rendement elders te vinden is dan op de Amerikaanse aandelenmarkt. Vele grote namen bouwden tijdens het derde kwartaal hun blootstelling aan Amerika enorm af. Stanley Druckenmiller van Duquesne Capital , David tepper van Appaloosa Management, Louis Bacon van Moore Capital Management en David Einhorn van Greenlight Capital zijn enkele topinvesteerders die massaal aandelen dumpten uit hun fondsen.
Tepper bijvoorbeeld rapporteerde voor het einde van het derde kwartaal de laagste blootstelling aan Amerikaanse aandelen sinds jaren. Hij bouwde al lange tijd deze posities af. Slechts 2,86 miljard van de in totaal 20 miljard beheerde dollars zijn voor Wall Street bij Appaloosa Management. Eind maart 2014 was dat nog 9 miljard.
De grote investeerders zijn dus duidelijk ook van mening dat de groei daar niet meer zit. “I’m not as bullish as I could be because I have problems with earnings growth, problems with multiples,” zei Tepper nog in september. Hij vindt de aandelen nogal overgewaardeerd. Hij deed heel zijn positie in Alibaba van de hand, verkocht de helft van zijn aandelen Apple en verkleinde het belang in General Motors. (Dit zijn maar enkele voorbeelden!)
Tepper geldt als een referentie op het vlak van beleggen. Hij haalt mooie rendementen en weet vaak op de juiste momenten in en weer uit te stappen!
Hoewel we in 2015 de Europese beurzen duurden zagen worden en de Amerikaanse niet zijn wereldwijd analisten en fondsbeheerders nog altijd van mening dat Berlijn, Parijs, Amsterdam, Brussel, … te verkiezen zijn boven New York.
Sinds enkele weken houd ik er een Facebookpagina op na met steeds actuele en bondige updates over de financiële markten. Door deze te ‘liken’, volgen geeft u mij de kans u van alles op de hoogte te houden. Ik post hierop ook al mijn artikels.
bronnen :
http://www.forbes.com
http://www.bloomberg.com
foto :
http://www.slimbeleggen.net

Wie stemden er op dit nieuwsbericht?

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om te reageren of registreer hier.