Beurs   |   Beleggen   |   Geld Lenen   |   Hypotheken   |   iGuru.NL   |   iGuru.BE   |   Informatie   |   Lastminutes  |   Lening vergelijken   |   Nieuws   |   Rente

Achtergronden »

Bespreek  | Bury Add To 
Geplaatst door: anna 353 dagen geleden
Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in deze email is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.
Goud doet het erg goed de laatste tijd.
Enkel de goudmijnen blijven wat achter. De beste manier om dit thema te bespelen – tot er bewijs is dat anders zegt – is de goudprijs zelf.
De aanhoudende sterkte lijkt te komen door de recent gestarte volatiliteit in de algemene aandelenmarkten en de Amerikaanse dollar die een berenmarkt in lijkt gestapt te zijn een tijdje terug.
Natuurlijk is het niet erg veilig om thuis onder je matras wat gouden staven weg te leggen (slecht voor je rug en ligt niet echt fijn).
Een betere oplossing is om een financieel product te kopen, die inspeelt op de goudprijs zonder dat je het fysieke product moet gaan kopen en verkopen. Dat geldt ook voor traders.
Sam Broom van Sprott Asset Management – de bekende grondstofbeleggingsreus onder leiding van Rick Rule – ziet in de goudprijs ook een mooi patroon ontstaan…
Dit patroon is niet op de goudgrafiek zelf te zien, maar wel in het aantal uitstaande aandelen in de voornaamste goud ETF:

Broom ziet dan ook een opportuniteit voor goud om door te stoten boven het steeds wederkerend weerstandsniveau die nog een paar tientallen dollars hoger ligt dan de koers van nu.
Goud zou wel eens op weg kunnen zijn voor seculaire uitbraak naar boven!
Het ziet er de komende tijd vrij goed uit voor de goudkevers. Het zou dan ook een goede zet kunnen blijken om posities in te nemen en zo te profiteren van een verdere stijging in de prijs van goud.
Je kan dit doen door de ‘iShares Physical Gold ETC’ te kopen welke je kan vinden onder ticker ‘EGLN’ op de London Stock Exchange.
Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.
Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.

Wie stemden er op dit nieuwsbericht?

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om te reageren of registreer hier.