Beurs   |   Beleggen   |   Geld Lenen   |   Hypotheken   |   iGuru.NL   |   iGuru.BE   |   Informatie   |   Lastminutes  |   Lening vergelijken   |   Nieuws   |   Rente

Achtergronden »

Bespreek  | Bury Add To 
Geplaatst door: anna 1583 dagen geleden
Contraire beleggers Peter Schiff en Axel Merk bediscussiëren de huidige goudmarkt. Zij geven aan dat beleggen in aandelen een risicovolle onderneming is maar dat anderen hetzelfde zeggen over goud. Beleggen in verschillende valuta’s daarentegen is minder risicovol maar de opbrengsten zijn vaak ook minder. Zij zijn van mening dat, in historisch oogpunt, goud een absoluut waardevaste belegging is.
Wanneer je van mening bent dat de geldpers van Amerika beter is dan geldpersen van de rest van de wereld, dan zouden goud en andere valuta’s het goed moeten doen. Ben je van mening dat we in een tijd leven waarin valuta oorlogen aan de orde van de dag zijn, dan is het verstandig om wat meer tactisch te investeren, aldus Merk. Maar omdat dit meer tijd kost en niet voor iedereen is weggelegd zullen veel mensen liever lange termijn posities aanhouden. Spreiding is hierin het sleutelwoord en daarin mag goud niet ontbreken. Schiff en Merk zijn van mening dat ook in een valuta oorlog goud de enige echte winnaar zal zijn.
Nu dat de dollar aan het stijgen is en goud en andere valuta’s dalen, lijkt het alsof de goud bulls ongelijk krijgen. Maar Merk merkt op dat, nu het dollar sentiment weer positief is, een beurscrash op de loer ligt en men moet begrijpen dat de tijd om goud te kopen daar is wanneer lage inflatie zich aandient. Nu dat er steeds meer mensen het oneens zijn met deze 2 heren zijn zij meer en meer overtuigd over hun eigen zienswijze. Het wil overigens niet zeggen dat hiermee de bodem bereikt is voor de goud markt.
Martin Armstrong van Armstrongeconomics geeft aan dat, voor een absolute low in de goudmarkt, het sentiment zo negatief moet zijn dat er eigenlijk niemand meer vertrouwt in een opwaartse beweging. Zover zijn we nog niet. De dalingen in deze gouden bull markt zijn enorm geweest maar pas bij een compleet aanbodtekort zal de bodem gezet zijn. Dit betekent dat eerst een substantieel aantal mijnen zijn deuren zal moeten sluiten voordat de bodem daar is.
Hieruit zouden we kunnen concluderen dat het nog steeds verstandig lijkt om als belegger in de goudmarkt een gedeelte, al dan niet in verschillende valuta, cash aan te houden. De meningen zijn verdeeld over de timing van de daadwerkelijke bodem in de goudmarkt, maar de toekomst zal zeker een opportuniteit bieden, daarin zijn alle drie de heren het met elkaar eens. Centrale banken houden hun goudvoorraden niet voor niets aan in een papier gedekte wereld.
Bronnen: Schiffgold, Armstrongeconomics 

Wie stemden er op dit nieuwsbericht?

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om te reageren of registreer hier.