Beurs   |   Beleggen   |   Geld Lenen   |   Hypotheken   |   iGuru.NL   |   iGuru.BE   |   Informatie   |   Lastminutes  |   Lening vergelijken   |   Nieuws   |   Rente

Achtergronden »

Bespreek  | Bury Add To 
Geplaatst door: anna 1104 dagen geleden
Presidentskandidaat Donald Trump is de laatste dagen bijzonder gematigd in zijn commentaren. Achter de schermen worden er gesprekken gevoerd met de top van de Republikeinse partij om de plooien uit het verleden glad te strijken.
Vast staat dan Trump presidentskandidaat zal zijn in het najaar. Toch staat de GOP nog niet als een blok achter de miljardair-ondernemer.
Onder andere Mitt Romney, de presidentskandidaat uit 2012, is bezig om een derde, onafhankelijke kandidaat het veld in te sturen. Romney wil er, samen met enkele andere toprepublikeinen, kost wat het kost voor zorgen dat Trump niet in het Witte Huis geraakt.
Ook John Kasich, die gouverneur van Ohio is en ook meedeed in de voorrondes van de afgelopen maanden, steunt Romney in zijn plannen.
Ondertussen heeft Paul Ryan, speaker in het Huis van Afgevaardigden, zich nog steeds niet uitgesproken pro-Trump. De ondernemer heeft, volgens Ryan, nog niet voldoende water in de wijn gedaan om de scepsis weg te nemen.
Trump gaat ondertussen opzoek naar bijkomende geldschieters om zijn campagne in het najaar te bekostigen. Een gemiddelde verkiezingscampagne kost zo’n anderhalf miljard dollar.
Het is onduidelijk wat de conservatieve en steenrijke gebroeders Koch zullen doen. Daar viel onlangs te horen dat Hillary Clinton minder slecht zou zijn dan Donald Trump.
Ondanks de conservatieve agenda van de broers Koch en hun sympathie voor de Republikeinse Partij, is het dus lang niet zeker of zij – financieel – Donald Trump zullen steunen.
Alles hangt af van in hoeverre Trump (a) op ethische thema’s een conservatieve agenda zal voeren, en (b) in hoeverre hij een centrumlinks economisch beleid zal aanhangen.
De jongste tijd liet Trump zich regelmatig ontvallen dat hij de belastingen voor de rijken zal verhogen en dat desnoods er gigantische hoeveelheden geld zullen bijgedrukt worden om de schuldenberg van de VS te dempen.
Dit soort van socio-economische maatregelen ligt goed bij de aanhangers van Bernie Sanders, maar doen de klassieke achterban van de GOP gruwen.
Trump zal dus moeten kiezen: Ofwel gaat hij voor een strijd establishment versus anti-establishment en zal hij hierdoor geldschieters en Republikeinen verliezen.
Ofwel gaat hij voor een klassieke strijd van links tegen rechts, en dan zullen de aanhangers van Sanders uit misère op Hillary Clinton stemmen, ondanks dat Clinton de steun geniet van Wall Street.
Het bericht Hoe de Republikeinen Donald Trump saboteren verscheen eerst op Beurs.com.

Wie stemden er op dit nieuwsbericht?

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om te reageren of registreer hier.