Beurs   |   Beleggen   |   Geld Lenen   |   Hypotheken   |   iGuru.NL   |   iGuru.BE   |   Informatie   |   Lastminutes  |   Lening vergelijken   |   Nieuws   |   Rente

Achtergronden »

Bespreek  | Bury Add To 
Geplaatst door: anna 1078 dagen geleden
Banken zien de laatste jaren meer en meer van het rijkere cliënteel experimenteren met robo-adviseurs. Dit verplicht hun ertoe om sneller dan verwacht eigen geautomatiseerde technologie uit te rollen om deze niche-klanten niet te verliezen.
Tegenwoordig gebruiken niet enkel de  millenials en kleine investeerders  geautomatiseerde software om vol automatisch te kunnen handelen. Bij het cliënteel  welke dit gebruikt is circa 15% ervan in het bezit van minimum 1 miljoen USD. Dit wijst er duidelijk op dat ook degene met kennis van zaken meer en meer vertrouwen op deze geautomatiseerde software.
In vergelijking met enkele jaren geleden waar deze software nog volop in de kinderschoenen stond is deze software nu booming business. Dit enerzijds door de snellere transacties waardoor de markt meer en meer automatisch verloopt maar ook door de sterk gestegen intelligentie van deze programma’s. In 2012 was deze markt nog goed voor slechts 1 miljard dollar, waarbij dit in 2015 reeds gestegen was tot circa 50 miljard dollar. Vergeleken met een totaal vermogensbeheer van de markt welke bijna 20 biljoen dollar bedraagt is dit slechts een verwaarloosbaar bedrag.
Als de huidige stijging zich doorzet en dit zal ongetwijfeld gebeuren dan zal dit de markt grondig door elkaar schudden. Het is geen toeval dat IT-profielen met financiële interesse fel gegeerd zijn op dit moment waarbij deze zelfs de traditionele beleggersprofielen verdringen. IT-profielen kunnen tegenwoordig meer verdienen op Wall Street dan de echte beleggers welke al jaren in het vak zitten.
Er is daarnaast een duidelijke verschuiving merkbaar waarbij personen met grote portfolio’s experimenteren met deze geautomatiseerde systemen. Indien er meer en meer vertrouwen komt in de accuraatheid van deze systemen is het niet denkbeeldig dat op vrij kort termijn deze markt enorm zal groeien. De traditionele beursvloeren zijn reeds gedigitaliseerd waarbij een volgende fase er één is zonder menselijke interactie.
Volgens kenners zouden deze geautomatiseerde tardes tegen 2020 reeds bijna 2,2 biljoen dollar uitmaken welke de jaren erna enkel verder za l groeien. De handel in bepaalde zaken is nu reeds volautomatisch, denken we maar aan de arbitrage op de forexmarkten. Hierbij is er voornamelijk snelheid noodzakelijk, zonder bijzonder veel intelligentie.
Om het echte traden volledig te automatiseren is ook intelligentie nodig en bijzonder veel data. Met deze datamining gecombineerd met het leren uit vorige trades en het correct interpreteren van de markten is het mogelijk om deze systemen almaar intelligenter te maken. Het grote verschil tussen digitale systemen en het menselijke ras is daarnaast het ontbreken van emoties. Net deze emoties verhinderen vele menselijke traders tot het correct handelen op het juiste moment.
Deze programma’s kunnen daarentegen op exact het juiste moment in een fractie van een milliseconde beslissen om al dan niet te handelen. Dit aan de hand van tienduizenden parameters tegelijk waarbij een kleine wijziging direct verwerkt wordt. Om globale trends te voorspellen kunnen menselijke traders door de grotere tijdsmarge wel nog concurreren. Voor de snelle trades en het daytrading zal dit op korte termijn volledig overgenomen worden door digitale traders.
Zoals vaak is het de boodschap om snel mee te zijn met deze nieuwe trends waarbij er vooral in het begin een groot concurrentieel voordeel kan zijn voor degene die het aandurven. Een unieke kans op dit moment, maar wel eentje waarbij er best niet te lang gewacht wordt om het voordeel te kunnen benutten.
Bronnen:
http://www.bloomberg.com
 

Wie stemden er op dit nieuwsbericht?

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om te reageren of registreer hier.