Beurs   |   Beleggen   |   Geld Lenen   |   Hypotheken   |   iGuru.NL   |   iGuru.BE   |   Informatie   |   Lastminutes  |   Lening vergelijken   |   Nieuws   |   Rente

Achtergronden »

Bespreek  | Bury Add To 
Geplaatst door: anna 1513 dagen geleden
We krijgen er binnenkort weer een nieuw aandeel bij op onze beurs. De Belgische investeringsmaatschappij Tinc maakt zijn langverwachte intrede op de aandelenmarkt. Vandaag is de investeringsmaatschappij begonnen met de inschrijvingen die zullen eindigen op 8 mei.
The Infrastructure Company (Tinc) is ontstaan in het jaar 2007 door een joint venture van de investeringsmaatschappij GIMV en de bank Belfius.
Het is dus een infrastructuurfonds rond de twee ondernemingen. Ze bezitten een portefeuille met investeringen in publiek-private samenwerkingen, energie en vastgoed in België en Nederland.

Zowel GIMV als Belfius zullen betrokken blijven bij het management van het bedrijf met een aandeelhouderschap van 20 tot 25 procent. Andere bestaande aandeelhouders blijven ook in het management met een aandeel van 5 tot 6 procent.
Tinc wilt zijn beursgang aftrappen tegen 10,4 euro tot 11,4 euro per aandeel. Verder willen ze ook een bruto dividendrendement van 4,25 procent hanteren de eerste drie jaar. Op dit rendement staat echter geen garantie dus het kan minderen in de loop van die drie jaar.
Net zoals GIMV, wilt Tinc door het ‘leven’ gaan als een dividendaandeel dat jaar na jaar een aantrekkelijk dividend kan uitkeren.
Het bedrijf gaat zowel nieuwe als bestaande aandelen verhandelen maar wees echter ‘voorzichtig’ met de bestaande aandelen vermits hierop 0,27 procent beursbelasting betaald moet worden. Bij de nieuwe aandelen is dit niet het geval.
Bruno Laforce, investor relations van Tinc, zei alvast dat ze gaan proberen om zoveel mogelijk nieuwe aandelen bij particuliere beleggers te plaatsen opdat deze geen beursbelasting hoeven te betalen.
Voor de bestaande aandeelhouders (medewerkers, management, etc…), die hun pakketjes van de hand doen, kan deze beursintroductie 32 miljoen euro opbrengen. Via de uitgifte van de nieuwe aandelen kan daar nog eens 78 miljoen euro bijkomen.
Indien de beursgang succesvol verloopt, zal het bedrijf een marktkapitalisatie van 146 tot 160 miljoen euro hebben. Tinc heeft ook de intentie om in de loop der jaren via de beurs vers kapitaal op te halen om zo nog meer investeringen te doen in infrastructuurprojecten.
De aandelen zijn voorlopig te verkrijgen via Belfius, KBC Securities en Bank Degroof vermits zij voor de begeleiding zorgen van de beursintroductie. Via andere banken of brokers zal het iets moeilijker zijn om Tinc-aandelen te bemachtigen.
Bronnen: Knack, Standaard
Foto’s: Tinc

Wie stemden er op dit nieuwsbericht?

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om te reageren of registreer hier.