Beurs   |   Beleggen   |   Geld Lenen   |   Hypotheken   |   iGuru.NL   |   iGuru.BE   |   Informatie   |   Lastminutes  |   Lening vergelijken   |   Nieuws   |   Rente

Achtergronden »

Bespreek  | Bury Add To 
Geplaatst door: anna 1486 dagen geleden
De Duitse TV-groep ProSieben verwacht druk op de resultaten door een tegenzittende advertentiemarkt. Sectorgenoten gaan samen met de groep lager. RTL-Group is eveneens een flinke daler.
Op groepsniveau verwacht ProSieben in het derde kwartaal een omzetgroei te genereren maar de Duitse activiteiten zullen lager liggen door de tegenvallende advertentie-inkomsten. In het vierde kwartaal zou er een kleine verbetering zijn…
Het aandeel van ProSieben gaat in Frankfurt ruim 13 procent lager. Ook sectorgenoten delen in de malaise. RTL Group uit Luxemburg, met een notering aan Euronext Brussel, geeft 6 procent prijs.
Morgen komt laatstgenoemde met halfjaarcijfers. Beleggers nemen reeds posities in met de gekende informatie van sectorgenoten.
Reclame-sector ondervindt moeilijkheden
De problemen binnen de sector vormen echter geen heel groot nieuws. Er gingen al heel wat spelers ProSieben voor. WPP, een grote internationale groep die verschillende reclamebureaus bevat, moest onlangs ook al tegenvallende resultaten bekend maken en klonk daarbij niet zo optimistisch over de toekomst.
CEO Martin Sorrell in een toelichting op de cijfers:
Met goedkoop geld, beleid van centrale banken dat gericht is op het verlagen van de rentes en lagere kosten voor kapitaal, nemen investeerders, vooral activistische investeerders, posities in in bedrijven en zetten ze deze onder druk om de kosten te verlagen op korte termijn en de resultaten te optimaliseren.
Dit was echter niet het enige element volgens de topman. Ook de onzekerheid rond, onder meer, de brexit speelt hen parten. Hoe langer dit aansleept hoe groter de problemen.
Ook Roularta heeft het moeilijk. De advertentie-inkomsten uit geprinte media lagen veel lager en werden maar deels opgevangen door de digitale media, bleek uit de resultaten vorige week. De nettowinst zakte maar liefst van 14,7 naar 1,3 miljoen euro.
In het bericht van Roularta lazen we het volgende:
Lage visibiliteit en hoge volatiliteit in de hele mediasector omtrent de reclamebestedingen in de markt maken het moeilijk een prognose te maken voor de tweede helft van 2017.
Grote bedrijven besteden minder aan reclame. Ze zien er minder het nut van in en aandeelhouders dringen steeds meer aan op efficiëntie en besparingen (zie ook commentaar van Sorrell hierboven).
Bedrijven die leven van reclame-inkomsten zullen creatief moeten omgaan met deze nieuwe situatie. Verdere digitalisering kan hierbij mogelijk helpen.
Bronnen: Kanaal Z, ABMFN, Beursduivel
Foto: RTL Group

Wie stemden er op dit nieuwsbericht?

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om te reageren of registreer hier.