Beurs   |   Beleggen   |   Geld Lenen   |   Hypotheken   |   iGuru.NL   |   iGuru.BE   |   Informatie   |   Lastminutes  |   Lening vergelijken   |   Nieuws   |   Rente

Achtergronden »

Bespreek  | Bury Add To 
Geplaatst door: anna 869 dagen geleden
Elon Musk, CEO van Tesla, heeft een email verzonden naar de werknemers van Tesla Motors Inc. om de kosten te drukken en zoveel mogelijke voertuigen als mogelijk te bouwen. Dit om een positieve cashflow te kunnen genereren in het derde kwartaal.
Musk die aan het hoofd staat van Tesla welke enkel elektrische voertuigen produceert liet tevens weten dat dit de laatste kans was om de financiële cijfers op te krikken vooraleer hij overgaat tot het ophalen van nieuwe fondsen. Het derde kwartaal is cruciaal omdat op dit moment het nieuwste model van Tesla wordt uitgebracht. Dit voertuig , het Model 3 is een betaalbare versie die voor de massa bedoeld is. Daarnaast is het bedrijf volop bezig met de overname van SolarCity om zijn toekomst te verzekeren.
Indien Tesla erin slaagt om zijn financiële positie te verbeteren dan zullen nieuwe investeerders terug geïnteresseerd zijn om te investeren in het bedrijf. Nu wordt Tesla meer en meer beschouwd als een bedrijf dat cash verbrandt in plaats van genereert.
Het bedrijf is naar zeggen op weg om een goede derde kwartaal neer te zetten waarbij het alle mogelijke inspanningen doet om de productie zo hoog mogelijk te krijgen. Daarnaast werkt Tesla ook aan het reduceren van de kosten om de benarde financiële status te stabiliseren.
Waar Tesla vorig jaar nog 50568 voertuigen produceerde zouden dit jaar ongeveer 80000 stuks van de band moeten rollen. De eerste twee kwartalen slaagde het bedrijf er echter niet in om de beloofde verkoopcijfers te halen. Desondanks blijft Tesla volhouden dat er in de tweede helft van dit jaar 50000 voertuigen zullen geproduceerd worden.
In de nota aan het personeel benadrukt Musk dat het derde kwartaal de laatste kans is om investeerders te overtuigen vooraleer Model 3 volop in productie gaat. Indien de Securities and Exchange Commission de overname van SolarCity goedkeuren kunnen beide bedrijven samen met de aandeelhouders deze overeenkomst rondkrijgen tegen oktober.
Ondertussen is men volop bezig met het klaarmaken van de productiefaciliteit in Fremont (Californië) voor de productie van het Model 3. In het vierde kwartaal zal er echter een nieuwe kapitaalinbreng nodig zijn om onder meer de Gigafactory te kunnen afwerken. Deze Gigafactory is van levensbelang voor Tesla om voldoende batterijen te kunnen produceren voor de productie van de Tesla’s.
De eerste helft van dit jaar heeft Tesla maar liefst 611 miljoen USD aan cash verbruikt. Vergeleken met vorig jaar weliswaar een verbetering (2,2 miljard USD) maar nog steeds een stuk verwijderd van een eventuele break-even. Daarbovenop zal de concurrentie de komende jaren sterk toenemen doordat andere premiummerken ook elektrische (autonome) elektrische voertuigen op de markt brengen. Slaagt Tesla erin om tegen 2020 rendabel te zijn dan wacht er een rooskleurige toekomst. Indien niet dan zal Musk enkel als herinnering blijven als degene die de elektrische revolutie inluidde in de automobielsector.
De kans dat Musk financieel overkop gaat is echter twijfelachtig aangezien hij nog diverse miljarden dollars heeft staan op de bankrekening. Daarnaast is Musk nog betrokken in SpaceX welke reeds een stap verder staat in de commercialisering.
Bronnen:
http://finance.google.com
http://www.bloomberg.com
 

Wie stemden er op dit nieuwsbericht?

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om te reageren of registreer hier.