Beurs   |   Beleggen   |   Geld Lenen   |   Hypotheken   |   iGuru.NL   |   iGuru.BE   |   Informatie   |   Lastminutes  |   Lening vergelijken   |   Nieuws   |   Rente

Achtergronden »

Bespreek  | Bury Add To 
Geplaatst door: anna 2494 dagen geleden
Prijs van goud en zilver zijn op dit moment lager dan de kosten die er zijn om ze te ontginnen. De mijnbouwbedrijven ontginnen nu eerst de hi-grade mijnen om zo toch zoveel mogelijk profijt te maken. De lo-grade mijnen worden hoe langer hoe meer achterwege gelaten. Dit is een business model dat niet eeuwig kan blijven duren. Dit is enkel goed in noodsituaties.
De massa media blijft bij hoog en laag ontkennen dat goud niet wordt gemanipuleerd. Het zou enkel reageren op vraag en aanbod. De prijs is laag dus dan is er weinig vraag? We kunnen de vraag hier dan stellen: “Zitten we in een noodsituatie?”. Blijkbaar toch wel omdat zoveel landen hun goud al hebben terug gevraagd. Goud is de kanarie in de koolmijn.
Er zijn alvast tal van landen die hun goud al hebben terug gevraagd en ze zijn er niet allemaal in geslaagd. Hugo Chavez van Venezuela vroeg zijn goud terug van Londen. In 2013 was er Duitsland dat zijn goud wilde repatriëren van Amerika. Dit werd geweigerd verwijzend naar transport en administratieve problemen. Het was wel mogelijk dit over een periode te doen van zeven jaar. China blijft agressief goud kopen. De Russen kopen ook massaal aan. In Zwitserland wordt zondag het goud referendum gehouden. Nederland heeft onlangs 122 ton goud gerepatrieerd vanuit Amerika. Dit is zonder al te veel poeha bekend gemaakt. IS gaat de goudstandaard invoeren. Toen Oekraïne in de problemen kwam moest het eerst zijn goud verkopen.
Het financiële systeem is in 2008 gecrasht en is nooit gerepareerd geweest, het loopt nog altijd mank. Het is nog altijd een groot risico om op papier gebaseerde munten aan te houden. We moeten een nieuw financieel systeem hebben en naar het schijnt werken ze er aan. Al lijkt het eerder op pappen en nat houden. Het financiële systeem wordt door de centrale banken met wat tape aan elkaar gehouden via obligatie aankopen, Quantetive easing of Asset Buy-back securities van de ECB en noem maar op. En dit zolang tot dat ze onderhandelen over een nieuw financiële systeem. Toch zijn er landen die al op voorhand zorgen voor een hoeveelheid goud om hun financiële systeem op orde te houden voordat de reset komt. Dit is met de verwachting dat goud opnieuw een prominente rol zal spelen in het nieuwe financiële systeem.
Een systeem dat trouwens in deze vorm meestal bestaan heeft doorheen de geschiedenis. Bereid je voor en zorg dat je wat goud in uw bezit hebt als die dag komt. Goud blijft de veilige haven.
Bron:TF Metals report

Wie stemden er op dit nieuwsbericht?

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om te reageren of registreer hier.