Beurs   |   Beleggen   |   Geld Lenen   |   Hypotheken   |   iGuru.NL   |   iGuru.BE   |   Informatie   |   Lastminutes  |   Lening vergelijken   |   Nieuws   |   Rente

Achtergronden »

Bespreek  | Bury Add To 
Geplaatst door: anna 1141 dagen geleden
Porsche maakte vrijdag bekend dat het werkt aan een volledig elektrisch model welke specifiek de concurrentie met Tesla Motors Inc. moet aangaan. Dit nieuwe model zou sneller moeten vertrekken dan het huidige 911 model en herladen in niet minder dan 15 minuten.
Tesla zou moet het nieuwe project van Porsche een zware concurrent kunnen krijgen waarbij Porsche niet minder dan 1 miljard euro investeert in een eerste fase om een elektrisch model te ontwerpen welke zal geproduceerd worden in Stuttgart. Hoofdgroep Volkswagen AG maakte dit nieuws vrijdag bekend samen met de mededeling dat er circa 1000 jobs zullen bijkomen. Tegen 2020 zou dit model volop in de verkoop te vinden zijn.
Met dit nieuwe model, genaamd Mission E is het duidelijk dat Tesla er de komende jaren enkele stevige concurrenten bij zal krijgen. Deze concurrenten zijn niet van de minste zoals BMW, Audi, Porsche, Mercedes, Toyota, etc…  . Qua financiering zitten deze automobielreuzen niet enkel een stuk stabieler, ook qua productiemogelijkheden zijn er (veel) betere mogelijkheden.
Ook op ontwikkelingsgebied zal de voorsprong van Tesla, in hoeverre deze er nog is, snel ingelopen zijn. Momenteel schat Tesla de totale verkoop op een 50000-550000 voertuigen voor 2015. Vergeleken met de productie van de plug-in hybride 918 Spyder van Porsche welke in het eerste jaar alleen al 200.000 voertuigen zal tellen is het dan ook duidelijk dat Elon Musk snel moet zijn om nog enig marktaandeel te veroveren.

Op de beurs blijft Tesla het voorlopig opvallend goed doen, dit ondanks de stijgende concurrentie en het gebrek aan productiemogelijkheden. Vergeleken met andere leveranciers valt hierbij wel nog steeds het grote verschil op tussen de hoge waarde van het aandeel en de daadwerkelijke productie.

De verwachtingen zijn nog steeds hoog voor Tesla waardoor de druk snel stijgt om resultaten te laten zien. Momenteel weerspiegelt de aandelenkoers niet de werkelijke waarde van het bedrijf wat voor investeerders dan ook een gevaarlijke situatie oplevert. Vergeleken met de waarde van bijvoorbeeld Audi welke bijna in 2014 bijna 1,8 miljoen voertuigen produceerde is het duidelijk dat deze koers de werkelijkheid niet correct weerspiegelt.

Dit is ook duidelijk in bovenstaand overzicht waarbij duidelijk blijkt dat er nog enkele zware momenten zullen aanbreken voor Tesla binnen enkele jaren.
Bronnen:
http://finance.google.com
http://www.wikipedia.org
http://www.bloomberg.com
 

Wie stemden er op dit nieuwsbericht?

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om te reageren of registreer hier.