Beurs   |   Beleggen   |   Geld Lenen   |   Hypotheken   |   iGuru.NL   |   iGuru.BE   |   Informatie   |   Lastminutes  |   Lening vergelijken   |   Nieuws   |   Rente

Achtergronden »

Bespreek  | Bury Add To 
Geplaatst door: anna 1415 dagen geleden
Na 3 jaar lang filmen is de film dan eindelijk uit. De wereldpremière was onlangs op 22 November bij documentairefestival IDFA in Amsterdam. Het verhaal van Martin Armstrong en zijn strijd tegen “the club”, een consortium van manipulerende banken uit New York die feitelijk verantwoordelijk zijn voor de economische crisis waarin we ons bevinden.
https://www.youtube.com/watch?v=yRLA05MFMYY
Het is het echte verhaal over de financiële crisis, hoe de zakenbanken in New York vanaf de jaren 80 ,na de Phibro-Salomon overname, zijn besmet door de agressieve handelsgeest van de grondstoffenhandelaars die door middel van steeds groter wordende manipulatie op zoek waren naar steeds grotere winsten.
Eerst door de overname van de Amerikaanse overheid door zo’n beetje alle sleutelposities te bemannen en overal vriendjes te benoemen. Later eind jaren 90, het volledig mislukken van de overname van Rusland middels chantage en doorgesluisde IMF leningen, doordat Putin roet in het eten gooide, Edmund Safra liquideerde en de macht van Yeltsin overnam ipv de gewenste stroman Berezovsky.
Het ineenstorten van LTCM was het gevolg, en bailouts door de FED werden geregeld, de eerste in een rij van vele. Goed mogelijk dat men later zal wijzen op deze bailouts als het begin van alle ellende want LTCM kwam daar absoluut niet voor in aanmerking.
Martin Armstrong werd al die tijd gevraagd mee te doen met de manipulaties van “the club”. Juist vanwege de onafhankelijke wereldwijde reputatie die zijn bedrijf Princeton Economics genoot, konden ze hem prima gebruiken om analyse stromen en informatie te sturen. Hij was niet geïnteresseerd. En waarschuwde juist voor de ineenstorting van Rusland en LTCM.
Zoals zo vaak betaalt de boodschapper de prijs. En omdat de voorspellingen zo nauwkeurig zijn, en men ineens de geopolitieke implicaties overzag, wilde de CIA zn modellen en computers. Die gaf hij niet. Martin Armstrong ging vervolgens onterecht voor 11 jaar de gevangenis in op beschuldigingen van fraude, waar uiteindelijk niet eens een fatsoenlijke rechtszaak over is geweest. 7 jaar lang zonder proces zelfs. Er werd alles aan gedaan om de modellen los te krijgen. Armstrong moest liefst volledig uit beeld, vandaar misschien ook de 2 moordaanslagen in de gevangenis.
Het is allemaal niet gelukt. De film is uit. Z’n verhaal is wereldwijd schokkend. Vanaf komend jaar in de bioscopen en op de nationale tv zenders in Europa.
Verplicht kijkvoer voor iedereen die wil weten wat er hier echt aan de hand is !
 
http://forecaster-movie.com/en/the-forecaster/
https://www.youtube.com/watch?v=yRLA05MFMYY
http://www.idfa.nl/nl/tags/project.aspx?id=B2EA7AC0-0D46-4D4C-86C3-FD028573C70A&tab=-
http://www.idfa.nl/nl/dagkrant/dagkant-archief/2014/nieuws/het-wordt-tijd-dat-we-leren-begrijpen-wat-een-overheid-is.aspx
 
Lees ook:
(Geschreven vanuit de gevangenis !)
http://armstrongeconomics.com/wp-content/uploads/2012/03/looking-behind-the-curtain4909.pdf

Wie stemden er op dit nieuwsbericht?

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om te reageren of registreer hier.