Beurs   |   Beleggen   |   Geld Lenen   |   Hypotheken   |   iGuru.NL   |   iGuru.BE   |   Informatie   |   Lastminutes  |   Lening vergelijken   |   Nieuws   |   Rente

Achtergronden »

Bespreek  | Bury Add To 
Geplaatst door: anna 927 dagen geleden
Een overwinning van Hillary, dan wel Trump kan grote gevolgen hebben voor de Amerikaanse economie. Maar één sector is een gegarandeerde winnaar.
Al hebben ze tegengestelde meningen over zowat alles, over één ding zijn ze het eens. Medicinale marihuana moet gelegaliseerd worden.
Momenteel zijn er 25 staten die het medicinaal gebruik van cannabis toelaten. Vier laten zelfs het recreatief gebruik toe: Alaska, Colorado, Oregon en Washington.
Maar op federaal niveau is het nog steeds een “schedule 1” drug, gelijkgesteld aan heroïne! Obama heeft het beleid van deze staten door de vingers gezien, maar een volgende president hoeft dat gedoogbeleid niet door te zetten.
Gelukkig zijn de presidentskandidaten vrij duidelijk over hun standpunt over de drug. En wonder boven wonder veranderen ze daarover eigenlijk niet van mening.
Trump zei al in de jaren ’90 dat de enige manier om oorlog tegen drugs te winnen, de legalisatie is.
Uit een interview van een jaar geleden blijkt dat hij nog steeds positief staat tegenover het gebruik van medicinale marihuana: “Ik wil zien wat de medicinale effecten zijn. Maar medicinale marihuana, medicinaal? Daar ben ik 100 procent voor.”
Hillary heeft een gelijkaardige mening. Zij wil cannabis tot een “schedule 2” drug maken, zodat er onderzoek kan gedaan worden naar farmaceutische toepassingen.
“Ik denk dat wat de staten doen ondersteund moet worden. Ik ondersteun de staten die medicinaal gebruik toelaten en gaan naar een totale toelating van recreatief gebruik.”, zo zei Hillary op Jimmy Kimmel live in maart. “Er zijn vele bewijzen dat marihuana mensen kan helpen die aan kanker lijden, die chronische ziektes hebben, die veel pijn lijden. Er is veel anekdotisch bewijs en ik wil dat we er onderzoek naar kunnen voeren.
Momenteel heeft de cannabissector in de VS al een omzet van 7 miljard dollar en met de steun van de toekomstige president kan dat alleen maar stijgen.
Bovenop de presidentsverkiezingen wordt er vandaag in enkele staten ook gestemd voor of tegen een versoepeling van het verbod op cannabis.
Californië, Arizona, Maine, Massachusetts en Nevada kunnen de volgende staten worden waar recreatief gebruik van de drug mogelijk wordt.
De perspectieven zijn goed: een peiling van 21 oktober toont dat 58 van de ondervraagde Amerikanen voor een legalisering van marihuana zijn. Dat is een pak meer dan de 48 procent in 2012.
Om te profiteren van deze tendens zijn er verschillende opties. Fabrikanten van groeilampen, makers van cannabisolie en zelfs Microsoft is een mogelijkheid.
De softwaregigant is op de trein gesprongen van deze lucratieve business. Zij hebben een programma ontwikkeld om het hele proces van zaadje tot verkoop op te volgen.
Ik durf te wedden dat je dat niet verwacht had!
Bron: Arstechnica
Foto: Spc. Jason Nolte

Wie stemden er op dit nieuwsbericht?

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om te reageren of registreer hier.