Beurs   |   Beleggen   |   Geld Lenen   |   Hypotheken   |   iGuru.NL   |   iGuru.BE   |   Informatie   |   Lastminutes  |   Lening vergelijken   |   Nieuws   |   Rente

Achtergronden »

Bespreek  | Bury Add To 
Geplaatst door: anna 1415 dagen geleden
Bitcoinliefhebbers hebben 101 argumenten waarom bitcoin het betaalmiddel van de toekomst zal worden. Een van die argumenten is dat het internationale betalingen vergemakkelijkt en dat je internationale transacties zullen afgehandeld worden met bitcoin zonder dat je het zelf beseft. Alleen is dat geen toekomscenario meer… het is realiteit!
Maandag ontdekten beveiligingsspecialisten dat de website UFC.tv een script opstart waarmee bitcoin mee verdiend kan worden.
Het script gebruikt de vrije rekenkracht van je computer om een nieuw bitcoinblok te helpen vinden. Om de circa 10 minuten wordt er zo’n bitcoinblok gevonden en worden er 12,5 bitcoins verdeeld onder de mensen die hierbij hielpen.
Wie op UFC TV naar MMA-wedstrijden kijkt ruilt zo de vrije rekenkracht van zijn computer in voor content. Een interessant businessmodel!
Ook andere websites hebben deze strategie al toegepast. Wie op de website van Showtime naar Billions, Dexter of een andere van hun populaire series keek zette ook zijn computer aan het werk om bitcoinblokken te zoeken.
De vraag is wel of de code doelbewust aan deze websites is toegevoegd. Showtime en UFC TV gaven geen commentaar, maar verwijderden de code wel al van hun sites.
Aangezien hun streaming reeds betalend is lijkt het waarschijnlijker dat een hacker of kwaadwillige medewerker de code heeft geschreven zonder medeweten van het bedrijf.
Maar sommige bedrijven voegen zulke code opzettelijk toe. De torrentsite piratebay deed al enkele tests waarbij het advertentie-inkomsten probeerde te vervangen door inkomsten uit bitcoin.
Het zou de privacy van gebruikers ten goede komen als er minder gebruik werd gemaakt van invasieve advertenties en cookies en meer van dit bitcoin verdienmodel. Maar dan moet het wel duidelijk vermeld worden en gevraagd of je hier akkoord mee gaat.
Regulatoren kunnen hardhandig optreden als dit niet het geval is. Dat heeft gamingbedrijf ESEA al aan den lijve ondervonden.
Toen ze ontdekten dat een medewerker een bitcoinscript aan hun website had toegevoegd, ontsloegen ze hem meteen. De $3.700 die door 14.000 van hun klanten werd gegenereerd gaven ze terug in de vorm van prijzengeld. Bovendien maakte het bedrijf ook nog een donatie aan de American Cancer Society ter waarde van $7.427.
“Het onverantwoord gebruik van jullie computerkracht heeft dan toch tenminste bijgedragen aan een goed doel.”, zo schreef CEO Eric Thunberg op hun website.
Maar de transparantie en eerlijkheid leverden niets op: de Amerikaanse regulator gaf hen een boete van 1 miljoen dollar!
Wat vind u? Zou u bereid zijn bitcoinblokken te helpen zoeken in ruil voor gratis of goedkopere content of een internet met minder advertenties?
Bronnen: Reddit, TheRegister
Foto: Mirco Tobias Schäfer

Wie stemden er op dit nieuwsbericht?

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om te reageren of registreer hier.