Beurs   |   Beleggen   |   Geld Lenen   |   Hypotheken   |   iGuru.NL   |   iGuru.BE   |   Informatie   |   Lastminutes  |   Lening vergelijken   |   Nieuws   |   Rente

Achtergronden »

Bespreek  | Bury Add To 
Geplaatst door: anna 1625 dagen geleden
Journalist Rik Van Cauwelaert zei het een tweetal weken terug al: De kans is groot dat er een herschikking van de ministerposten komt in 2015 op het Federale niveau. Het gebrek aan politiek talent is opvallend. Maar Michel I kampt met veel meer problemen.
1. N-VA
De N-VA heeft het moeilijk. We doelen dan niet op het gerucht dat een N-VA-lid van de Federale Regering nog steeds zonder kabinetchef zit te werken. Wel hebben we het over de eigen N-VA-achterban. Uit onderzoek van Knack en VTM is gebleken dat een grote meerderheid van de N-VA-stemmers voorstander is van een vermogensbelasting.
Niet minder dan 77 procent van de N-VA-liefhebbers, vindt een vermogensbelasting rechtvaardig. Hoe lang kan de N-VA deze signalen nog blijven negeren?
2. CD&V op links
Elke dag wordt meer en meer duidelijk dat de CD&V haar centrumlinkse koers wil aanhouden. Neem nu Kris Peeters die zich al maanden ontpopt tot het sociale geweten van de christendemocraten. Nu is er ene Liesbeth Sommen, directeur Sociale Zaken bij Kris Peeters, die in een opiniestuk van leer trekt tegen de Open VLD.
De jongeren van Open VLD lanceerde namelijk ‘de werkbond’, een actie waarin ze steun en respect vraagt voor werkenden, die het slachtoffer zijn van de vele stakingen. Ongezien, dat een CD&V en Open VLD elkander in opiniestukken in de media nu bekampen, terwijl ze samen in een regering zitten.
In haar stuk klaagt Sommen (Soc.Zak. Kris Peeters) over het feit dat ‘de werkbond’ doet alsof ze spreekt in naam van alle jongeren, terwijl ‘de beweegredenen van de vakbonden eveneens jongeren beroeren’. Een dikke steun dus richting ACV en de vakbeweging, vanuit de CD&V-hoek. Moet er nog zand zijn?
3. MR
En dan is er nog Michel zelf met zijn MR. De aanvallen vanuit de oppositie zullen niet ophouden, zoveel is duidelijk. Olivier Chastel, sinds gisteren de nieuwe voorzitter van de Waalse liberalen, heeft dit ook door. De linkse oppositie, PS voorop, wil de MR pakken via de N-VA-ministers.
Denken we maar aan Jan Jambon die vorige week weer in ‘opspraak’ raakte, omdat hij jaren geleden lid bleek te zijn van de Vlaams-Nationale Debatclub, die in Wallonië steevast – foutief – als extreemrechtse groepering wordt beschouwd.
1+1+1 = 3. Het gesukkel gaat maar door. En het gesukkel zal voorlopig geen einde kennen. Deze federale regering doet, als het zo verder gaat, de rit niet uit. We kunnen binnenkort weer affiches gaan drukken.

Wie stemden er op dit nieuwsbericht?

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om te reageren of registreer hier.