Beurs   |   Beleggen   |   Geld Lenen   |   Hypotheken   |   iGuru.NL   |   iGuru.BE   |   Informatie   |   Lastminutes  |   Lening vergelijken   |   Nieuws   |   Rente

Achtergronden »

1 Commentaar  | Bury Add To 
Geplaatst door: anna 615 dagen geleden
’s Werelds beroemdste belegger gaf beleggers gratis advies mee in een interview zaterdag. Indexfondsen zijn volgens hem dé sleutel tot stabiele en betrouwbare winsten op lange termijn.
In het bijzonder de fondsen die de de S&P500 volgen. “Koop op regelmatige basis een S&P500 indexfonds met lage kosten. Dat is wat nagenoeg altijd de meest logische belegging is.”
Nadruk hier op ‘regelmatig’, dat is de moeilijkheid van deze simpele beleggingsstrategie. De meeste mensen zullen als er een beurscrash komt veel zin hebben om een jaar of twee over te slaan. Zo missen ze dan de koopjesperiode op de beurs.
“Blijf het kopen door dik en dun, en in het bijzonder door dun. Mensen komen in de verleiding… als er slecht nieuws is, om te zeggen: ‘Misschien moet ik een jaar overslaan.'”
Maar Buffett verzekert ons: “Blijf het gewoon kopen. Amerikaanse bedrijven zullen het goed doen op lange termijn.”
In het verleden heeft de strategie in ieder geval gewerkt. Buffett haalt die mooie cijfers aan: “De Dow Jones Industrial is van 66 naar 11.497 in de vorige eeuw en sinds die eeuw is geëindigd is het opnieuw min of meer verdubbeld!” De Dow sloot vorige week af op net geen 21.000 punten.
De beursgoeroe raadt amateurbeleggers aan geen individuele aandelen proberen uit te kiezen in een poging het beter te doen dan de beurs.
“De truc is om niet het juiste bedrijf proberen te kiezen, de truc is in essentie om alle grote bedrijven te kopen in de S&P500 en dit consistent te blijven doen en het op een manier te doen die heel weinig kosten met zich meebrengt.”
Consistentie en lage kosten zijn de sleutelwoorden. Een klein verschil in een kostenpercentage van een fonds kan op lange termijn immers grote gevolgen hebben.
“Kosten zijn heel belangrijk bij beleggingen. Als je gemiddelde jaarlijkse returns zeven of acht procent zijn en je betaalt één procent aan kosten, dan maakt dat een enorm verschil in hoeveel geld je beschikbaar zal hebben tegen je op pensioen gaat.”
Dat is ook de reden waarom Buffett de vroegere CEO van Vanguard, Jack Bogle, in de bloemetjes zette op de laatste aandeelhoudersvergadering.
“Ik denk dat Jack Bogle meer heeft gedaan voor Amerikaanse beleggers dan eender welke andere persoon op Wall Street. Want hij en enkele andere mensen hebben het idee bedacht van het indexfonds, hij implementeerde het en maakte het populair. Nu zijn er biljoenen dollars in indexfondsen met lage kosten. Die mensen gaan een beter leven hebben, een beter pensioen hebben, hun kinderen gaan meer geld erven dankzij Jack Bogle.”, aldus Buffett.
Neem het advies dus ter harte en let altijd op de kosten, gebruik een lagekostenbroker als TradersOnly en koop geen dure fondsen.
Als de beroemdste belegger ter wereld advies geeft luistert iedereen. Maar wie zet het ook om in daden? Een minderheid van beleggers. De meesten geven op, of beginnen er niet eens aan. Tot welke groep behoort u?
Bron: CNBC
Foto: Thetaxhaven

Wie stemden er op dit nieuwsbericht?

Reacties


Geschreven door Mosesproon
615 dagen geledenLog in om te reageren of registreer hier.