Beurs   |   Beleggen   |   Geld Lenen   |   Hypotheken   |   iGuru.NL   |   iGuru.BE   |   Informatie   |   Lastminutes  |   Lening vergelijken   |   Nieuws   |   Rente

Achtergronden »

Bespreek  | Bury Add To 
Geplaatst door: anna 1437 dagen geleden
Interpol schortte de samenwerking met FIFA afgelopen week op door een deal – waarmee $22 miljoen gemoeid is – te bevriezen. De ‘sports integrity agreement’ werd in 2011 gesloten tussen Interpol en de FIFA, bedoeld om match-fixing en illegaal gokken tegen te gaan. Interpol’s actie was onvermijdelijk nadat op 27 mei zeven FIFA ambtenaren in Zwitserland gearresteerd werden en Amerikaanse autoriteiten aankondigden 14 hooggeplaatste ambtenaren en executives te vervolgen.
Wat het voornamelijk aangeeft is dat het een kwalijke zaak is dat een internationaal orgaan als Interpol in zijn financiën afhankelijk is van – in dit geval – de FIFA. Op deze wijze wordt objectief onderzoek wel erg lastig. Don’t bite the hand that feeds you. Interpol mag evengoed geroemd worden voor het feit dat zij zich niet laat leiden door haar geldschieter, hoewel het een redelijke portie mosterd na de maaltijd betreft.
Compleet los hiervan besloot Barney Frank zich woensdag aan te sluiten bij de raad van bestuur van Signature Bank. Frank is een van de architecten en naamgevers van de Dodd-Frank Act – de wetgeving die de financiële sector in de VS heeft hervormd. De Dodd-Frank Act is een wet die de regulering van de financiële sector in handen legt van de overheid.
Signature is een 14-jaar jonge bank met een vermogen van $29 miljard die voornamelijk werkt met particuliere bedrijven en al 22 maanden op rij recordwinsten weet te behalen. De inmiddels gepensioneerde Frank heeft geen enkele ervaring in het bankwezen. Het betreft dan ook zijn eerste aanstelling als lid van een raad van bestuur. Zijn inzichten worden door de bank hoe dan ook als lucratief gezien.
Daarnaast bleek Donald Trump mensen geld te hebben geboden om voor hem te komen juichen bij zijn aankondiging afgelopen dinsdag om voor het presidentschap te gaan. De menigte werd aangedikt met behulp van betaalde acteurs. Acteurs die zich voor de mailservice van het in New York gevestigde Extra Mile Casting (EMC) hadden aangemeld ontvingen vorige week vrijdag een e-mail met het verzoek om Trump’s evenement bij te wonen.
De vergoeding bleek voldoende – $50 voor drie uurtjes werk. EMC werkte voor het evenement samen met Gotham Government Relations and Communications (GGRC) – een consulting groep waar Trump in het verleden vaker gebruik van heeft gemaakt. In de politiek wordt van “astroturfing” gesproken wanneer mensen worden ingehuurd om een rally of evenement bij te wonen om het uiterlijk van de achterban op te leuken. Doorgaans wordt dit uitbesteed aan politieke adviesbureaus zoals GGRC.
En daarmee lijkt hypocrisie een bouwsteen van de samenleving te zijn geworden. Iets wat Interpol, Frank en Trump gezamenlijk weten te verduidelijken.
Bronnen: Wall Street Journal, Hollywood Reporter, Reuters

Wie stemden er op dit nieuwsbericht?

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om te reageren of registreer hier.