Beurs   |   Beleggen   |   Geld Lenen   |   Hypotheken   |   iGuru.NL   |   iGuru.BE   |   Informatie   |   Lastminutes  |   Lening vergelijken   |   Nieuws   |   Rente

Achtergronden »

Bespreek  | Bury Add To 
Geplaatst door: anna 2334 dagen geleden
LinkedIn daalde vorige week meer dan 25%, het bedrijf zag zo’n 8 miljard dollar aan marktwaarde verdampen. Dit nadat het bedrijf meldde dat de kwartaalwinst bijna exact in lijn waren met schattingen van analisten. De waarschijnlijke oorzaak van afstraffing kwam door de teleurstellende winst- en inkomstenprognoses voor het komende kwartaal.
Aandelen Twitter daalden vorige week meer dan 20% nadat kwartaalcijfers via een Twitter account vroegtijdig naar buiten werden gebracht. Nadat geverifieerd was dat de cijfers klopten bleken ook die behoorlijk tegen te vallen. Twitter daalde van ongeveer $52,00 naar een huidige koers van $38,00.
Yelp – voornamelijk bekend van haar activiteiten als recensiesite – daalde donderdag 23% na tegenvallende resultaten. Zij mistte behoorlijk op winst- en omzetprognoses waarna het van een prijs van $51,00 viel naar een huidige koers van ongeveer $40,00.
Daarnaast Facebook dat daalde op geraamde ontvangsten voor het meest recente kwartaal, hoewel niet zo sterk afgestraft als andere grootheden. Anderhalve week geleden noteerde het tegen de $85,00 nu doet het de $79,00 aan.
En ook Apple noteerde vorige week lager. Zij verloor 6% terwijl de kwartaalcijfers fantastisch waren. Verkopen, opbrengsten en winstcijfers voor de iPhone waren hoger dan verwacht maar dat mocht de markt niet deren. Hoewel het maandag nog sloot op een all-time high van $134,00 tikte zij de $125,00 aan. Sindsdien zit zij als enige weer wat in de lift tegen een huidige koers van ongeveer $129,00.
Netflix – dat haar cijfers eerder publiceerde – leek een compleet ander verhaal.
Door de continue groei van het aantal abonnees en voortdurende internationale expansie is het ondertussen het best presterende aandeel op de NASDAQ. Netflix is dit jaar alleen al meer dan 60% gestegen. De door analisten geraamde winst over het eerste kwartaal mistte met 40%, maar aandelen stegen sindsdien met bijna 20%.
Maar toch – kijkend naar vorige week – zien we dat ook zij uiteindelijk werd afgestraft. Van een koers van $572,00 naar een huidige $557,00.
En hoewel het niet ongewoon is voor grote beursgenoteerde bedrijven dat de prijs schijnbaar los staat van winstresultaten, het geeft wel aan hoeveel lucht er in de markt zit. Als bedrijven winst rapporteren is de natuurlijke reactie om te kijken naar de verwachtingen. Maar verwachtingen blijken toch echt te vaak natte vinger werk in een markt die niet meer gedomineerd wordt door harde cijfers maar door de term “vertrouwen”.
Bronnen: Quartz, Business Insider, The Street, Mashable

Wie stemden er op dit nieuwsbericht?

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om te reageren of registreer hier.