Beurs   |   Beleggen   |   Geld Lenen   |   Hypotheken   |   iGuru.NL   |   iGuru.BE   |   Informatie   |   Lastminutes  |   Lening vergelijken   |   Nieuws   |   Rente

Achtergronden »

Bespreek  | Bury Add To 
Geplaatst door: anna 2265 dagen geleden
Ablynx is een Gents biotechbedrijf met een ruim gamma aan onderzoeksprojecten. Ze ontwikkelen geneesmiddelen op basis van zogenaamde nanobodies, specifieke kenmerken van het immuunsysteem bij lama’s.
Waar zijn zij zoal mee bezig? Reuma, kanker, RSV (longinfectie), de zeldzame bloedziekte TTP, botziekten, oogziekten, … Ze hebben tal van samenwerkingsverbanden met grote farmareuzen als Novartis, AbbVie, Merck, … In 2016 komen belangrijke resultaten naar buiten. We verwachten onder andere nog resultaten van de vergevorderde onderzoeken naar RSV, kanker en reuma.
In tegenstelling tot vele andere Belgische en Nederlandse biotechspelers noteert Ablynx nog niet op de NASDAQ. Misschien zit dat er nog in voor de toekomst. Positieve testresultaten en een hogere beurskoers kunnen hiervoor aanleiding geven.
Positief wat betreft Ablynx is de hoge diversificatie van de portefeuille aan producten, wat de biotechspeler toch een net iets veiligere belegging maakt dan haar concurrenten. Daarnaast beschikt de Vlaamse onderneming ook over een mooie cashberg van 250 miljoen euro. Daarmee kunnen ze wel nog even verder. Een biotechnologiebedrijf kent namelijk meestal een hoge cashburn.
Analisten zien Ablynx dezelfde weg opgaan als Galapagos (=koersexplosie) wanneer ze in 2016 positief nieuws weten te brengen.
Eén van de farmabedrijven waarmee Ablynx samenwerkt is Boehringer Ingelheim. Reeds negen jaar werken zij samen aan geneesmiddelen (onder andere tegen kanker) en vandaag kwam de aankondiging dat ze nog een nieuwe samenwerking starten. De twee partners starten onderzoeken naar chronische nierontstekingen. Gent ontving 8 miljoen euro van de farmaspeler om de Fase I-studies te financieren. 8 tot 16% van de bevolking zou lijden aan deze nierontstekingen, welke zware gevolgen kunnen hebben : hoge bloeddruk, een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en een nierfalen.
Met dit extra project wordt het gamma van Ablynx nog maar eens uitgebreid en de kas een beetje extra gespekt. In de toekomst zit er waarschijnlijk nog meer in!
Het aandeel Ablynx koerste eind 2015 fors hoger om in het begin van dit jaar terrein prijs te geven tot midden februari. Sinds dan gaat het aandeel weer hoger, van iets boven de 10 euro tot momenteel al tussen 13 en 14.
bronnen :
http://www.tijd.be
http://www.ablynx.com
foto : https://www.geneticliteracyproject.org
Het bericht Is dit biotechbedrijf klaar om te schitteren? verscheen eerst op Beurs.com.

Wie stemden er op dit nieuwsbericht?

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om te reageren of registreer hier.