Beurs   |   Beleggen   |   Geld Lenen   |   Hypotheken   |   iGuru.NL   |   iGuru.BE   |   Informatie   |   Lastminutes  |   Lening vergelijken   |   Nieuws   |   Rente

Achtergronden »

Bespreek  | Bury Add To 
Geplaatst door: anna 2477 dagen geleden
De huidige federale regering van België zou de minst geliefde ooit zijn in de Belgische politieke geschiedenis, kopt La Libre Belgique. De ploeg van premier en MR-royalty Charles Michel zou zowel in Vlaanderen, Wallonië als in Brussel op weinig bijval mogen rekenen.
In het artikel krijgen lezers percentages, cijfers en namen te lezen, alsof ze er allemaal toe doen. Maar, dat doen ze dus niet. Het artikel in kwestie is ondertussen ook al overgenomen door talloze andere media.
Door wat zoektermen in te vullen op Google – en met wat doorzettingsvermogen – en met een beetje puzzelwerk is het nochtans echt niet moeilijk om te zien dat de resultaten flauwekul zijn – of minstens met een grote korrel zout moeten worden genomen.
De geloofwaardigheid van de zogenaamde peiling staat namelijk niet in verhouding met het gewicht dat ze pretendeert te hebben. Ja, zelfs de essentie en de subtekst van het artikel worden irrelevant gemaakt door één enkele naam. Het onderzoek zou zijn gevoerd door Dedicated, of Dedicated Research zoals de onderneming officieel heet.
Zowel de Kruispuntbank (KBO) als de Nationale Bank van België (NBB) melden dat Dedicated Research al in het begin van dit jaar failliet is verklaard.
NBB.be
Dat mag ook niet verwonderen want volgens de krant L’Echo worden de zaakvoerders achternagezeten door de fiscus voor een achterstallige schuld van 550 000 EUR. “De fiscus acht [de bedrijfsleiding] verantwoordelijk voor het opzetten van een constructie”, schrijft L’Echo net vandaag,”waarbij de activa van het ene vennootschap aan een andere zijn overgedragen. De belastingdienst beweert dat daarmee de rechten van de schuldeisers zijn geschonden.”
Het valt inderdaad op dat een bedrijf dat de voornaamste leverancier is van onderzoeksgegevens van Bpost, RTBF, La Libre Belgique en de NMBS failliet is. Bijna gelijktijdig als de stopzetting van de ene onderneming zijn dezelfde zaakvoerders een bedrijf begonnen met de bijna gelijkluidende naam Dedicated Resources.
Meer nog, het laatstgenoemde bedrijf is al opgezet in 2011. Dat is het laatste volledige operationele jaar van Dedicated Research, het bedrijf dat niet veel later in 2012 door de rechtbank van koophandel in vereffening zal worden gesteld.
 
KBO FOD Economie
Misschien ontkennen de bedrijfsleiding wel terecht de beschuldigingen van manipulatie en belastingontduiking. Maar, je kan wel zeggen dat de hele zaak niet heel erg koosjer is.
Het besluit is dat je niet zomaar alles mag aannemen en dat ook de geloofwaardigheid van je bronnen mee in rekening moet nemen. In dat geval kunnen we La Libre aanraden om een ander, meer solvabel en geloofwaardiger onderzoeksbureau onder de arm te nemen.
Uiteindelijk komt het erop neer dat we al die informatie hebben gevonden door op Google rond te kijken en website te raadplegen die vrij toegankelijk zijn. Stel je voor wat iemand zou kunnen doen als die persoon écht in de diepte zou graven.
bron: Balanscentrale NBB, KBO FOD Economie, La Libre Belgique, L’Echo

Wie stemden er op dit nieuwsbericht?

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om te reageren of registreer hier.